Работа на службите е да открият кой е изфабрикувал снимките и

...
Работа на службите е да открият кой е изфабрикувал снимките и
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Борисов сигурно знае как са станали снимките

Работа на службите е да открият кой е изфабрикувал снимките и по каква причина е снимал министър председателят в неговото ложе. Не може да се влиза в спалнята на никой и да се изкарват фотоси.  Аз мисля, че в това число и министър председателят знае по какъв начин е станало това. 

Това съобщи пред bTV депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай във връзка изтеклите фотоси от спалнята на премиера с кюлчета злато, банкноти и револвер на нощното шкафче, оповестени от самия Борисов за компромат. Аталай бе безапелационен, че Движение за права и свободи няма да влиза в компроматна война, тъй като най-вече е страдало от нея.  

" От такива неща най-вече е страдало Движение за права и свободи – униженията към нашия водач, към Движение за права и свободи са били огромни. Затова когато се случва на премиера, ние не злорадстваме ", разяснява Аталай. Според него обаче отговор на въпроса кой и за какво е снимал би трябвало да има. " Ако службите не открият това, недоверието в институциите и унижението на премиера ще бъде доста неприятно ", допълните депутатът. 

Движение за права и свободи е изрично срещу продъжаването на плана АЕЦ Белене, стана ясно още от позицията на Аталай. Според придвижването времето за реализация на този план е мощно закъсняло, а Европа и целия свят вървят в друга посока - зелената сила. " Когато ние подготвяхме плана Белене, през 2008 и 2009 година, имаше потребност да се заместят към 2000 мегавата мощности от загубата на въглищните централи. " Вече няма потребност от тези мощности - с минаването на тецовете на газ, тези потребности ще бъдат покрити ", изъкна Аталай. Според Движение за права и свободи същите мощности могат да се обезпечават и от хидроенергийните сложни по дунава при Никопол-Турну Мъгуреле и при Силистра - Кълъраш. " Няма по какъв начин когато Европа е тръгнала със зелен пакт, обективен преход, ние да не създадем съответните действия, с цел да създадем тези уреди, които са нужни на България ", посочи Аталай. Движение за права и свободи упорстват България да изготви бързо националния проект за възобновяване в границите на оферти план на възобновяване от Европейска комисия. 

Позицията на Движение за права и свободи идва ден откакто стана ясно, че съветската Росатом е постигнала съглашение за съдействие с френската Framatome SAS и General electric steam power в границите на процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ Белене. ГЕРБ продължава да твърди, че ще се откри пазар за силата от АЕЦ Белене и че страната няма да заплати нищо повече от към този момент платеното, което ще бъде импортирано като апортна вноска. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР